fbpx
Borska 18, 18000 Niš

5 SAVETA U BORBI PROTIV SUVE I OSETLJIVE KOŽE

Možeš li osetiti miris proleća u vazduhu?

Kucanjem proleća na vrata žudimo za svetlom i spremni smo da provedemo vreme napolju gde se priroda budi i sve polako počinje da cveta. Zvuči idilično, zar ne?

Međutim, za neke od nas postoji druga strana medalje. Cvetanje biljaka u prirodi znači i pojavu polena kao i ostalih alergena u vazduhu što znači da alergeni dospevaju svugde; u našu kosu, oči, na kožu, odeću i na naše kućne ljubimce. Najbolja preventiva svraba kože je biti dalje od alergena iako svi mi znamo da je to skoro nemoguće.

Zbog toga smo prikupili 5 saveta kako držati sve to pod kontrolom, najbolje što je moguće.

1.) Većina nas ne može dočekati da izadje napolje. Treba proveriti nivo polena u vazduhu pre izlaska iz kuće. Mnoge prognoze pružaju obavezne informacije. Imajte na umu da je nivo polena povećan ujutru i uveče. Ukoliko možete da izbegnete rizične delove dana, pokušajte to i da učinite.

2.) Ostavite svoju obuću i jaknu kraj vrata. Perite svoju odeću i šalove češće tako da se ne bi zadržali neki od alergena.

U ovo vreme posebno obratite pažnju na pranje posteljine jednom dnevno radi preventive zadržavanja čestica prašine i drugih alergena koji vam mogu uzrokovati neugodnosti čak i dok spavate.

Imate li kućnog ljubimca koji voli da provodi vreme napolju?

Učestalo četkanje njihove dlake je obavezno zbog odklanjanja polena koji ostaje u njihovoj dlaci, pa ih donose unutar životnog prostora.

3.) Jedi zdravo! Kada proleće stigne, ljudsko telo zajedno sa vašom kožom je prirodno spremno za detoksikaciju organizma od zime. Dodajte puno zelenog povrća u vaša jela i ne ustručavajte se dodati i sveže biljke kao što su peršun, nana i kopriva. Hidrirajte svoje telo kako bi ga toksini što pre napustili.

4.) Pijte čaj! Zašto ne probate koprivu i crveni čaj? Čaj od koprive je preporučen kao deo detoksikacije i pomaže ljudima koji pate od polenske groznice i ekcema radi antihistamina i antiupalnih sposobnosti. Crveni čaj, osim umirujućeg dejstva i nezadržavanja kofeina može pomoći kod svraba, ekcema i akni radi alfahidroksilne kiseline, što je pogodno za vašu kožu.

5.) Držite se svoje negujuće rutine. Očistite svoje lice nakon dolaska u životni prostor tako da vas alergeni ne nadražuju. Koristite Salcura BIOSKIN DERMA SERUM za lice ukoliko vas svrbi ili je crveno. To je predivna bočica koja je lako nosiva u vašoj torbi ili pregradi za rukavice ili u vašem autu tako da biste ga imali pri ruci u slučaju nužde. Odlično je za smirivanje vaših nadraženih očnih kapaka i nosa. Za one koji pate od svraba po celom telu imamo naš proizvod BIOSKIN DERMA SPREJ ili za naše najdraže mališane  BIOSKIN JUNIOR SPREJPoprskajte određeno mesto i spremni ste za polazak bez svraba (nadraženosti).