fbpx
Borska 18, 18000 Niš

KAKO NEGOVATI PROBLEMATIČNU KOŽU TOKOM LETA?

Leto i sunčano vreme često u nama bude bolje raspoloženje, motivisaniji smo, bezbrižniji smo, i volimo da provodimo vreme napolju sunčajući se, i hladeći se u moru ili bazenima. Međutim, sunce i letnje aktivnosti imaju i drugu stranu priče.

Upoznati smo sa činjenicom da se tokom leta koža lica obilno znoji, tanja je i osetljivija zbog veće izloženosti suncu, te to može doprineti nastanku, osim opekotina od sunca, raznih iritacija i crvenila kože, osipa na koži, dodatnom mašćenju kože, kao i nastanaku mitisera i akni.

Zbog svega navedenog leti je koži potrebno posvetiti malo više pažnje kako bi ostala lepa, zdrava i hidrirana i tokom najvećih temperatura. Sve što je potrebno je nekoliko promena dnevne rutine, pa vam u nastavku teksta donosimo par saveta koji će vam pomoći da ostanete zdravi, sigurni i bezbrižni.

1. Dubinski hranite i hidrirajte kožu! Jako sunce leti vam izvlači vlažnost iz kože pa je morska so i hlor u bazenima dodatno isušuju što dovodi do nastanka crvenila, iritacije i perutanja kože. Hranjiva krema Bioskin Zeoderm vam može pomoći u nezi kože i njenoj dubinskoj hidrataciji pa nikako nemojte zaboraviti na vaše najmlađe kojima je takođe potrebna nega i zaštita sa Bioskin Junior linijom za negu kože.

Ispijanje vode može pomoći, kao i unošenje hrane bogate vodom kao što su lubenica i krastavci. Unutrašnje ćelije našeg površinom najvećeg organa hranimo prvenstveno unošenjem velike količine vode koja je hrani i pomaže u očuvanju starih ćelija i rastu novih.

2. Koristite kremu za sunčanje! Sunce ubrzava starenje kože i čini je beživotnom i suvom no osim izgleda treba koristiti kreme sa faktorom i zbog našeg zdravlja. Štetni UV zraci nas mogu uhvatiti čak i prilikom kratke šetnje do javnog prevoza ili auta. Ako imate osetljivu kožu i svetao ten ili puno mladeža koristite SPF 50+, a ako imate tamniju kožu SPF 20 do 30 biće dovoljan. Za nanošenje kreme potrebno je nekoliko minuta dnevno, a zaštita protiv štetnih UV zraka traje ceo dan.

3. Vodite računa o čistoći lica! Tokom leta lice nam se dodatno znoji i masti što nam zatvara pore i dovodi do nastanka mitisera, bubuljica i akni. Što češće perite lice Antic Gelom za čišćenje kako biste odstranili znoj, ostatke šminke i ostale nečistoće sa lica. Gel sprečava zatvaranje pora i time nastanak mitisera, akni i bubuljica. Ako niste u mogućnosti da operete lice uvek u torbi sa sobom možete nositi Antiac vlažne maramice koje vas mogu spasiti u kriznim situacijama kako bi vaše lice uvek bilo čisto i negovano.

4. Osvežavajte lice umirujućim hidratantnim sprejem!
Lice tokom vrućih i sunčanih dana, kada ste u pokretu i znojite se, možete često poprskati umirujućim sprejem za lice na biljnoj bazi Bioskin Derma Sprej, što će pomoći koži da se prirodno rashladi i umanji crvenilo i iritaciju kože na alergijske reakcije i osip koji su česti u letnjim danima. Ako imate problematičnu mladu kožu sklonu aknama i mitiserima poprskajte je Antiac Sprejem kako biste sprečili njihov nastanak.

Posvetite malo više vremena i nege tokom leta, i vaša koža će vam biti zahvalna!