fbpx
Borska 18, 18000 Niš

PASJI TRN – ŠTA JE TO PASJI TRN?

KOJE SASTOJKE UPOTREBLJAVAMO I ZAŠTO?

Jedan od naših ključnih sastojaka je biljka Pasji trn (Hippophae rhamnoides). Pasji trn je bodljikava listopadna biljka umerenih područja od Evrope do azijskih zemalja. Plod, žuta ili narandžasta bobica, je tražen zbog svojih jakih fizioloških delovanja. Ulje dobijeno od ploda daje boju našim mnogim proizvodima.

ŠTA ČINI PASJI TRN TAKO POSEBNIM?

Pasji trn je bogat ključnim vitaminima, nutrientima i masnim kiselinama (uljima):

VITAMINI – Plodovi Pasjeg trna sadrže 25 puta više vitamina C od jedne narandže (produkcija kolagena i održavanje pomaže kao potentni antioksidant). Takođe sadrži Vitamin E (pomaže u redukciji slobodnih radikala i starenja) i Vitamin K (pomaže telu da zaleči rane i masnice).

NUTRIJENTI Ključni elementi su KALCIJUM (ukoliko postoji manjak kalcijuma u koži, ne dolazi do regeneracije novih kožnih ćelija rezultirajući suvu i ispucalu kožu), GVOŽĐE (daće  vašoj koži zdravi sjaj i pomoći u lečenju rana), KALIJUM (ključan za kožu pomoću koga balansiramo elektrolite i unutrašnje fluide koji pomažu u održavanju hidratacije kože spolja i unutra).

MASNE KISELINE Glavne nezasićene masne kiseline:

– PALMITOLEINSKA KISELINA (Omega 7)

– LINOLNA KISELINA (Omega 6)

– ALFA LINOLNA KISELINA (Omega 3) i

– OLEINSKA KISELINA (Omega 9)

Sve podržavaju kožu na nekoliko načina, uklanjaju znakove suve kože, smanjuju znakove crvenila i osetljivost kože, povećavaju hidrataciju i vidno jačalu kožu uprkos spoljnim uticajima i šteti.

Zdravstvena dobit Pasjeg trna je beskonačna i zato ga volimo koristiti u našim proizvodima. Njegov uspeh u podpomaganju koži postao je daleko poznat i mi smo ponosni što možemo reći da ga koristimo preko 10 godina.